utorak, 27. siječnja 2015.

DONATORSKA KONFERENCIJA U SARAJEVU (24.4.2012.god.)

SARAJEVO - Međunarodna donatorska konferencija rezultirala je prikupljenim iznosom od nešto malo manje od 300 milijuna eura, izjavio je na konferenciji za novinare ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić.
Tijekom Konferencije najavljena je i uspostava Fonda Regionalnog stambenog programa koji će formalno zaživjeti u jesen 2012.
U ovaj iznos nisu ubrajane participacije zemalja organizatora Konferencije (BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske), a koje bi trebale iznositi oko 80 milijuna eura, piše Fena.
Prikupljena sredstva bit će iskorištena tijekom petogodišnje realizacije Regionalnog stambenog programa kojim će biti obuhvaćene 74.000 osoba.

*****************************************************
 Dok ovo čitate, niste sigurni da li je to nova bajka braće Grim koja je bila negdje zaboravljena u istočnoj Njemačkoj ili neki izvještaj iz daleke zemlje Sijera Leone. Jasno je da Luko od ovoga neće dobiti ništa. A i ako dobije, dobit će to ljudi koji već imaju po nekoliko kuća u Sarajevu. Oni su pravi borci za povećanje procenta korupcije. Oni imaju  veze svuda. Oni koji nemaju na Lukom ništa i neće dobiti ništa..Živjet će oni i dalje po izbjeglištvu. Orat će i kopati tuđe bašče i trnjišta, državne tratine i neplodnu zemlju.  Spavat će u kućama bez krova ili bez poda i nadati se nekoj novoj donatroskoj konferenciji 2212. godine kad će, valjda doći na red da im se napravi kuće pa bar 6x4 metara četvornih. Valjda će ih toliko zapasti. Jer nema se para. Tako, porodične kuće porodica Pozder, Vilić (u Donjem Lukom), Perućica, Kunić i dalje će ostati neobnovljene.

Nema komentara:

Objavi komentar